Kursus: Styr din økonomi

Styr økonomien på den sjove måde! og Dit forbrug, dine penge og din tænkning – Tre timer, der vender kasketten og Privatøkonomi for dimittender er dialogiske foredrag, der henvender sig til privatpersoner. 

Deltagerne får kontante, psykologiske og praktiske redskaber til at tage kontrol over deres penge og forbrug her og nu samt i et livsperspektiv. Kurserne varer typisk tre timer, tones efter arrangørens ønsker og tilpasses deltagernes spørgsmål på stedet. 

Min baggrund for at undervise i privatøkonomi er, at jeg i 2009 var med til at udvikle og lancere magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge og var chefredaktør for bladet frem til 2013. Siden har jeg skrevet om privatøkonomi for Fagbladet FOA samt holdt foredrag for medlemmer af fagforeningerne FOA, HK og Dansk Journalistforbund.

I Styr økonomien-foredraget lærer deltagerne for eksempel at arbejde med budget, få mest mulig ud af husholdningspengene og forholde sig realistisk til store poster som bilen. Vi drøfter deleøkonomi og gennemgår, hvordan man fjerner gebyrer, tilpasser forsikringer og abonnementer, trimmer konti og lån og forhandler kritisk med bankrådgiveren. De, der allerede har godt styr på økonomien, får gode råd til at optimere endnu mere.

Dine penge, dit forbrug, din karriere

Selv med en beskeden indkomst vil man ved at følge mine råd kunne finde penge til en ekstra ferierejse om året. Ved mødets start svarer alle derfor på, hvad de vil bruge 5.000 pludseligt opdukkede kroner til. Kursets tilgang er, at det skal være lystbetonet at styre økonomien, og at pengene skal gå til netop det, der giver den enkelte glæde.

5000 kroner foto 2
Her er, hvad en gruppe bornholmske HK-medlemmer vil bruge 5.000 kroner til, når de finder dem ved at trimme økonomien.

Vend kasketten-foredraget følger dette program:

 • At være direktør i eget liv. Øvelse
 • Adfærdsøkonomi: Hjernen og psykologien styrer dit forhold til penge
  • Forhandlingsteknik for forbrugere
 • Genbrug og deleøkonomi
 • Vilde planer – hvorfor ikke?
  • Uddannelse sent i livet? Realisere iværksætterdrømmen? Aktieinvestor i det små?
  • Her skal din plan stå
 • Direktøren gør status
  • Videre herfra – refleksion og afrunding

På kurserne bruger jeg mine erfaringer som enlig forsørger med skiftende job, som selvstændig og i perioder samtidig studerende og som kritisk forbruger. Ligeså deler mange deltagere egne erfaringer.

Pris: Mindsteprisen for et foredrag er 5.000 kroner ex moms (tre lektioner), forudsat kunden stiller lokale og mødefaciliteter til rådighed. Kørsel over 25 kilometer faktureres efter Statens takster.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close